Home EtusivuInfo

Info

Vapaan Taiteen Tila on tapahtumatila, jossa Taideyliopiston opiskelijat voivat järjestää omia näyttelyitä, esityksiä ja muita tapahtumia. Tila sijaitsee Katri Valan Puiston väestönsuojassa, Helsingin Sörnäisissä, osoitetta Vilhonvuorenkuja 16 vastapäätä.

Yhteys: info(at)vapaantaiteentila(piste)fi / 040 7104227

Yleisinfo

 • kokonais pinta-ala. 600 m2
 • 4 x seinää (2 x 2,2 m) pyörillä
 • 3x 16 A  sulaketta
 • n. 30-40 tuoleja
 • 4 pöytää
 • jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, keittiötarvikkeita
 • 2 vessaa
 • työkaluja ( porakone, saha, vasara, ruuveja jne.)
 • 2 x tikkaat
 • mattoja

AV

Ääni

Valo

 • 2 kpl Laser Imagineering Frisbee
 • 3 kpl Art Lighting Fresnel 500w
 • Chamsys Magic Q PC-wing Compact + PC ohjaukseen
 • n. 40 m DMX-kaapelia
 • shukoa n. 100 m
 • 1 kpl Botex DPX-620 III – 6-channel dimmer pack (max. 1000W/kanava)

Liikkuva kuva

 • Videoprojektori: PANASONIC pT DW6300E
 • Videoprojektori: Sony VPL-CH350 3LCD WUXGA
 • Mediasoitin: BrightSign HD1024, 4K UHD
 • VGA, DVI-I, HDMI johtoja ja adaptereita

 

Esteettömyys tiedot

Vilhonvuorenkujalta Vapaan Taiteen Tilan ovea (väestönsuojaa) kohti laskeutuu mukulakivinen alamäki, 8m.
Ulko-oven kynnys 2,5cm, oven leveys 127cm (mahdollista oveta viereinen ovi, joka saman kokoinen).
Tasapintainen betonialamäki 20m, jonka puolivälissä ja lopussa rampit (leveys 80cm, nousun korkeus 13cm).
Kynnys esitystilaan 5,5cm, ovi aukko leveys 130cm (mahdollista oveta viereinen ovi, joka saman kokoinen).
WCn ovi 70cm leveä, kynnys 3cm.

SIJAINTI

Vapaan taiteen tila sijaitsee osoitetta Vilhonvuorenkuja 16 vastapäätä.

Pohjapiirrustus ja mitat

Kuvia tiloista

 

Vapaan taiteen tilan käyttösäännöt 1.1.2020

Käyttötarkoitus

Vapaan taiteen tila on Taideyliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä ja Taideyliopiston rahoittama taidetila. Tilassa tehdään taidetta – teoksia, esityksiä, keikkoja, näyttelyitä, festareita, työpajoja, iltamia ja muita – ja sitä voi varata ainoastaan tapahtumiin, joiden pääasiallinen sisältö on taide. Tilassa ei ole tuottajaa, vaan tilan varaaja toimii itse tapahtumanjärjestäjänä ja vastaa itse kaikesta tapahtumaan liittyvästä.

Käyttöoikeus

Tilan voi varata käyttöönsä kuka tahansa Taideyliopiston opiskelija tai Taideyliopistosta viimeisen kolmen vuoden aikana valmistunut alumni. Työryhmässä voi olla myös Taideyliopiston ulkopuolisia jäseniä, mutta päävastuussa tapahtumasta ja sen taiteellisesta sisällöstä on oltava taideyliopistolainen. Myös tilan varaajan ja vastuuhenkilön tulee olla taideyliopistolainen ja hänen on oltava paikalla tapahtuman aikana (tilan avainta haettaessa on esitettävä voimassaoleva opiskelijakortti). Sama henkilö voi varata tilan maksimissaan 3 vuorokaudeksi kuukaudessa.

Varausten aikarajat

Tilassa saa toimia vain aikavälillä klo 7.00–22.00. Varaukset tehdään oletusarvoisesti koko päivän ajaksi.
Tilan voi varata projektia kohden maksimissaan 3 vuorokaudeksi per projektiin osallistuva tilan varaamiseen oikeutettu henkilö, jos varaus sisältää julkisen tapahtuman tilassa. Jos kyseessä on työryhmä, jolloin tilan varaaminen on mahdollista pidemmäksi ajaksi, on projektikohtainen varausmaksimi 2 viikkoa. Pelkkään harjoituskäyttöön muualla kuin tilassa tapahtuvia tilaisuuksia varten aikaraja on 1 vrk per projektiin osallistuva tilan varaamiseen oikeutettu henkilö, kuitenkin yhteensä enintään 3 vrk per projekti.
Jos tila halutaan erityisestä syystä (esim. opinnäytetyö) varata ylläolevia rajoja pidemmäksi ajaksi, voi siihen anoa poikkeuslupaa Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallitukselta. Vapaamuotoinen hakemus toimitetaan osoitteeseen info(at)vapaantaiteentila(piste)com, ja sen tulee sisältää samat tiedot kuin perusvarauksessa sekä lisäksi perustelut pidemmälle varaukselle. Ylioppilaskunnan hallitus myöntää poikkeusluvat päättämiensä yleisten periaatteiden pohjalta tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

Varaaminen

Tilan varaaminen tapahtuu lähettämällä uniarts.fi-sähköpostiosoitteesta varausviesti osoitteeseen info(at)vapaantaiteentila(piste)fi. Varaus on tehtävä viimeistään tapahtumaa edeltävän viikon perjantaina; kiireisissä tapauksissa ole puhelimitse yhteydessä tilan koordinaattoriin. Sisällytä viestiisi seuraavat tiedot:
Viestin otsikko: VARAUS, tapahtuman nimi, päivämäärä
Viestin sisältö:
– tapahtuman nimi,
– tapahtuman kuvaus tietoineen,
– toivottu päivämäärä,
– liitteenä kuva tapahtumalle, jos mahdollista,
– varaajan koko nimi, akatemia/status, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
Vapaan taiteen tilan koordinaattori vahvistaa varaukset. Koska samalle ajankohdalle saattaa olla useampia lähes samanaikaisia varaustoiveita, varmistuu varausten järjestys viime kädessä tilan koordinaattorin kautta.

Avaimet ja pääsyliput

Tilan avaimia annetaan järjestäjien käyttöön 1 kpl per tapahtuma. Avaimen saa tilan koordinaattorilta.
Tilaisuuksiin saa myydä pääsylippuja. Tilaisuuksien tulee kuitenkin aina olla maksuttomia Taideyliopiston opiskelijoille, ja muille opiskelijoille lipun maksimihinta on 5 euroa. Peruslipun hinta on vapaasti määriteltävissä. Tilan varaaja vastaa itse rahaliikenteestä.

Varaajan vastuu ja siivous

Tilan varaaja vastaa kaikesta mahdollisesta sotkusta, vahingosta ja häiriöstä, jota tilassa varauksen aikana tapahtuu. Varaaja vastaa myös tilaisuuden järjestyksenpidosta ja hänen vastuullaan on huolehtia, ettei yleisö tilaisuuden aikana tai sen jälkeen aiheuta häiriötä tilan ovella tai sen läheisyydessä Vilhonvuorenkujalla.
Myös tilan siivous on varaajan vastuulla, ja tilan tulee olla varauksen päättyessä samassa kunnossa kuin se oli tapahtuman alkaessa. Tarvittaessa tapahtuman kulukorvauksiin varattu summa voidaan pidättää tilan siivoamiseen tai mahdollisten vahinkojen korjaamiseen. Pidä siis huolta, että siivoat jälkesi ja pidät tilan kunnossa!
Selkeissä väärinkäytöstapauksissa tilan varaajalle voidaan myös langettaa tilan käyttökielto maksimissaan 6 kuukaudeksi. Käyttökielto voidaan langettaa myös, jos tila on varattu tahallisesti väärin tiedoin Käyttöoikeus- tai Käyttötarkoitus-kohtien vastaisesti Taideyliopiston ulkopuoliseen tai muuhun kuin taiteelliseen käyttöön.

Kulukorvaukset

Tapahtumalle voidaan maksaa kulukorvauksia maksimissaan 100 € seuraavin ehdoin:
Ennen tapahtumaa:
– tapahtuman lopulliset, tarkat tiedot (päivämäärät ja kellonajat, ohjelma- tai näyttelytiedot ja mahdolliset lippujen hinnat) on toimitettu tilan koordinaattorille edeltävän viikon perjantaihin mennessä,
– tapahtuma on julkinen ja yleisölle avoin (harjoituskäytöstä ei makseta kulukorvauksia).
Tapahtuman jälkeen:
– tila on järjestelty perusmuotoon ja siivottu, roskat on viety ja tekniikka palautettu paikoilleen ehjänä,
– tapahtuma on dokumentoitu (ks. tarkemmin alla).
Kaikkien korvattavien kulujen tulee liittyä suoraan tapahtumaan tai sen järjestämiseen. Alkoholijuomia korvataan maksimissaan 30 euroon asti.
Kuitit ja dokumentointi
Toimita maksimissaan 1 viikko tapahtuman jälkeen tilan koordinaattorille sähköpostitse:
– 2-3 kuvaa tapahtumasta,
– arvio yleisömäärästä,
– maksutietosi (IBAN ja BIC),
– skannattuna kuluihin liittyvät kuitit, joissa näkyy myös ALV-osuus,
– palaute tilan käytöstä (vapaaehtoinen).

Yhteydenotot

Kaikkiin tilan käyttöön liittyviin yhteydenottoihin vastaa Vapaan taiteen tilan koordinaattori. Parhaiten tavoittavat tekstiviestit ja sähköposti; puhelintiedustelut vain ma–pe klo 9–16.
Tilassa ei ole päivystystä, joten sovi tapaaminen myös edeltävän viikon perjantaihin mennessä, jos haluat asioida tilassa.