Home Bounce

Bounce

Vuonna 2004 Raymond Whitehead nosti kanteen Irlannin kansainvälistä tanssifestivaalia kohtaan vaatien korvausta vedoten säädyttömyteen ja virheelliseen mainontaan. Whiteheadin mukaan hänen näkemässään ranskalaisen koreografin Jérôme Belin esityksessä ’Jérôme Bel’ ei ollut mitään mitä hän kuvailisi tanssiksi. Lausunnossaan hän määritteli tanssin ’ihmisten rytmiseksi liikkeeksi, hyppelyksi ylös ja alas, yleensä (joskaan ei aina) musiikin tahtiin; ja joka lisäksi välittää jonkinlaisen tunteen’.
André Lepecki 2006

Bounce on esitys, jossa hypellään ylös ja alas, musiikin tahtiin. Se on esitys, joka haastaa suoriutumisen ja jaksamisen. Olemme rakentaneet monimutkaisen ja matemaattisen komposition, jonka sisällä työryhmä yrittää paikantaa itsensä.

Aina uudestaan aloittaen, toistaen ja akkumuloituen esityksen materiaali tulvii yli äyräidensä muodostuen lopulta mahdottomaksi hallita täydellisesti. Jossain vaiheessa joku lopulta tekee virheen.

Työ kutsuu katsojat hypyn kinestesian, rytmin ja viihtymisen äärelle. Mitä on esiintyminen ja mitä katsominen? Mikä on esityksen taustalla vaikuttava koreografinen koneisto?

Pyrimme täydellisyyteen, mutta toivottavasti epäonnistumme.

Työryhmä:
Esiintyminen / Satu Rinnetmäki, Elisa Tuovila, Minna Karttunen
Koreografia / Heli Keskikallio
Musiikki / Viljami Lehtonen
Valosuunnittelu / Anton Verho

Esitykset:
La 5.8. klo 19.00
Ma 7.8. klo 19.00
Ti 8.8. klo 19.00

Kesto noin 30 min

Liput 5e / 3e / 0 e (normaalihintaiset / opiskelijat, ammattilaiset, eläkeläiset, työttömät / Taideyliopiston opiskelijat)

Lisätiedot ja varaukset heli.keskikallio@gmail.com

Esitystä tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kulttuurikeskus