Home Dances to a Beat / Merphing

Dances to a Beat / Merphing

Dances to a Beat -tapahtumakokonaisuus Vapaan Taiteen Tilassa 10.-12.6.2015
– työpajoja, esityksiä sekä jamit!

10.6. klo 17-20 DTB työpaja (alkeet)
10.6. klo 20 Merphing

11.6. klo 17-20 DTB työpaja (jatko)
11.6. klo 20 Merphing

12.6. klo 19 Merphing
12.6. klo 19.30 DTB jamit!

Dances to a Beat (DTB) on hetkessä syntyvän koreografian tekemiseen tähtäävä tekniikka. Harjoittelu perustuu improvisaatioon ja toistoon, ja se soveltuu kaikenikäisille ja -tasoisille tanssimisesta kiinnostuneille henkilöille.

Merphing on DTB -tekniikkaan perustuva nykytanssiteos.

Kesäkuinen Dances to a Beat -tapahtumakokonaisuus alkaa kaikille avoimella työpajalla, jossa tutustutaan DTB -tekniikan perusteisiin. Sitä seuraa esitys Merphing, jossa tanssivat Jaana Kovanen ja Meeri Altmets. Teoksen koreografi on Kati Korosuo ja äänisuunnittelijana toimii Mitja Nylund.

Torstain työpaja on jatkopaja, jossa jatketaan siitä mihin keskiviikon alkeispajassa jäätiin. Tähän työpajaan voivat osallistua kaikki joskus DTB:tä tanssineet. Pajan päätteeksi esitetään toinen versio teoksesta Merphing.

Perjantaisen Merphing -esityksen jälkeen järjestetään avoimet DTB jamit. Tässä jamittelusessiossa jokainen osallistuja on samanaikaisesti sekä esiintyjä että katsoja!

Kyseessä on uudenlainen tapahtumakokonaisuus, jonka tarkoituksena on demokratisoida esittävää nykytanssia. Saamalla omakohtaisen kokemuksen tekniikan tekemisestä, teosten seuraaminen avautuu täysin uudella tavalla. DTB:tä on yhtä hauskaa sekä katsoa että tehdä!

Dances to a Beat kehittää muun muassa liikkeen tarkkuutta, artikuloitua musikaalisuutta sekä moninaista ilmaisun ja dynamiikan käyttöä. Tekniikka pakottaa harjoittajansa pysymään hetkessä, kieltäytymään itsensä ja omien valintojensa tuomitsemisesta sekä luottamaan intuitiivisesti kehoonsa rakentuneeseen tietoon. Ryhmässä tehtynä harjoittelu operoi myös peilisolujen tasolla, erityisesti suhteessa suuntaan tilassa.

Dances to a Beat on tanssitaiteilja Kati Korosuon kehittämä praktiikka, josta on pidetty lukuisia työpajoja ja demoja Suomen lisäksi mm. Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Israelissa.