Home ILPON SEINÄ

ILPON SEINÄ

ILPON SEINÄ

Su 15.3.
Vapaan Taiteen Tila
Klo 13-22
Kakkua ja simaa.

Ilia Belorukov & Taneli Viitahuhta
Amigoski
Aikuisen Viha
Topias Tiheäsalo
Antti Tolvi
Ville Suopajärvi
Heikki Kivelä
JS666
Joel Kupiainen
Käärme
Bleeping Rumi Reinterpretation

Liput 5 euroa. Taideyliopiston opiskelijoille vapaa sisäänpääsy.

AIKUISEN VIHA
Aikuisten soittaman musiikin kiistaton johtotähti. Improvisoidusta soitosta ja vapaasti assosioivista sanoituksista muodostuu etäinen mielikuva kaoottisesta punkista, kokonaisuuden pysyessä kuitenkin ilmavana ja monikerroksellisena. Pian julkaistavan sell-out debyyttilevyn (15 kpl kasettipainos) hittikavalkaadiin kuuluvat mm. teokset ”Osta viulu”, ”Suomenlaki.com” ja ”Ei vaikuttanu”.

AMIGOSKI
Nauhamanipulaatioita ja elektroniikkaa koettelevat Arttu Partinen ja Petri Pirtilä ovat valmistaneet erityisen esityksen Vapaan Taiteen Tilaan.

ILIA BELORUKOV (RU) & TANELI VIITAHUHTA
Omapäiset saksofonistit tarjoilevat räjähtävän intensiivistä ja värikästä improvisoitua musiikkia harvinaisessa duo-esiintymisessään.

BLEEPING RUMI REINTERPRETATION
Johannes Vartola interprets Billy Corgan’s Bleeping Rumi Reinterpretation. File under: Ilpon Seinä originals.
http://www.spin.com/articles/billy-corgan-rumi-tea-shop-poetry-video/

JS666
JS666 on elektronimusiikin epäsovinnainen, joka voidaan syyttää mm. mielipuolisista mashupeistaan tai ”Spedecoren” keksimisestä. Kieroutunut konseptualismi kohoaa uusiin korkeuksiin kun Ilpon Seinä -festivaalilla kuullaan kantaesitys JS666:n versio Terry Rileyn sävellyksestä ”In C”.

HEIKKI KIVELÄ
”Pehmeää ja pyöreää kohinaa ja biittejä.”

JOEL KUPIAINEN
”Joel Kupiainen yhdistelee musiikissaan amatöörimäisesti rämisevää fingerstyle-kitaraa ja tiheää elektronista surinaa”

KÄÄRME
”Käärme on Jukka Kääriäisen (kitara) ja Erkki Joutsenon (lyömäsoittimet) minimalistista vapaata improvisaatiota soittava yhtye. Erkki ja Jukka ovat soittaneet yhdessä Feng Shui Rebels yhtyeessä, jonka jatkeena Käärme yhtye perustettiin. Feng Shui Rebelsin täydellisen epäjärjestyksen vastapainona toimiva Käärme ammentaa luovuuttaan meditaatiosta ja Erkin rakentamasta telttasaunasta Kiikalassa.”

VILLE SUOPAJÄRVI
”Rovaniemen rapakoista etelään vaeltanut Ville Suopajärvi on lähes pakkomielteisen ahkera kotinauhoittelija, joka ammentaa musiikkiinsa vinksahtaneen humoristisia ideoita yhtä lailla ambient-klassikoista, japanilaisesta noiserockista kuin hikisistä diskohiteistäkin”

TOPIAS TIHEÄSALO
”Klassisen koulutuksen saanut turkulainen kitaristi Topias Tiheäsalo (s. 1978) on esittänyt viime vuosina lähinnä abstraktimpaa ja äänekästäkin kokeellista musiikkia preparoidulla kitaralla. Lisäksi hän on soittanut mm. jazz-kitaraa sekä improvisoitua metallia yhdessä monien kotimaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa.”

ANTTI TOLVI
”After playing intensive many years free jazz we moved to Kemiö island, to countryside with my partner Laura Naukkarinen (Lau Nau) and I started to make more and more solo music. And in very remote / silence place, music started to become totally opposite from Rauhan Orkesteri’s chaos and speed. Harmonies, overtones, going into sound, no ends, no starts, from nothing comes something, just perfect, peace.”
http://peippo.org/AnttiTolvi/piano.html