Home Havoc – tanssi tuholle

Havoc – tanssi tuholle

Havoc – tanssi tuholle on soolotanssiteos, jossa vimmaisen liikkeen ja voimakkaan äänimaiseman kautta pohditaan elämää katoavana ja toisaalta muodosta toiseen muuntuvana asiana. Havoc on tanssi keholle, jota tuho vääjäämättä lopulta seuraa, siinä missä se seuraa kasvin, puun ja planeetankin olomuotoa. Tuho hajottaa ja hajoamisesta seuraa jotain uutta. Teos on koreografi Anna Venäläisen ensimmäinen osa ”Siellä missä sielu asuu”-teostrilogiaa.

Teoksen liikekieli pohjautuu Venäläisen kehittämään tyyliin capoeira angolan ja nykytanssin fuusiosta. Outokummun ammattiopiston tanssilinjalta 2010 vuonna valmistunut Venäläinen on tehnyt capoeiraa yli kymmenen vuotta ja toimii myös capoeiraopettajana. Tanssiteoksia Venäläinen on tehnyt pääosin koreografi-tanssijana eri työryhmien kanssa, joista viimeisimpiä teoksia ”Respect!”, ”Taivaltajat” ja ”Folha Seca” on viety valtakunnalliselle kiertueelle.

Havoc-teoksen tanssijan Veera Snellmanin Venäläinen tapasi Oulussa vuonna 2009 capoeirarodassa (ringissä), kun tämä peppipitkätossumainen nuori capoeirista pyöri kuin hyrrä ja peittosi vanhemman miesvastustajan keveästi ja iloisesti. Snellman valmistui Outokummun tanssijalinjalta keväällä 2016. Teoksen äänisuunnittelijan Jussi Reitun Venäläinen tapasi yhteisellä keikalla Joensuussa, missä Venäläinen improvisoi tanssijakollegansa Nadja Pärssisen kanssa Reitun Frans Höyer –noiseyhtyeen tahtiin. Raju melumusiikillinen äänimaisema ja energinen fyysinen tanssi innosti sekä tekijöitä että yleisöä, ja tästä syntyi idea tehdä yhteinen tanssiteos.

KOREOGRAFIA Anna Venäläinen
TANSSI Veera Snellman
ÄÄNISUUNNITTELU Jussi Reittu
VALOSUUNNITTELU Mia Jalerva

ENSI-ILTA 13.8.2016 Generaattori, Kajaani
KIERTUE syksyllä 2016

Esitysajat sekä muu info Vapaan taiteen tilan esityksistä julkaistaan myöhemmin kesällä.

Tuotanto: Anna Venäläinen
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus; Sirkus ja tanssitaidetoimikunta ja Joensuun sivutoimipiste ja Itäinen tanssin aluekeskus
Residenssi: Routa Company