Home Heikkinen/ Viitahuhta/ Hyvärinen/Belorukov

Heikkinen/ Viitahuhta/ Hyvärinen/Belorukov

MONDAY NIGHT SPECIAL – rundinaloitukset!

ILPO HEIKKINEN & LAURI HYVÄRINEN
Ilpo Heikkinen – elektroniikka
Lauri Hyvärinen – sähkökitara

TANELI VIITAHUHTA & ILIA BELORUKOV
Taneli Viitahuhta – tenorisaksofoni
Ilia Belorukov – alttosaksofoni

+ spesiaalivieras:

TOMMI KERÄNEN & CHRISTER NUUTINEN aka THE MEDUSA EXPLOSIONS

Maanantaisessa improvisoidun musiikin illassa helsinkiläiset muusikot Ilpo Heikkinen, Lauri Hyvärinen ja Taneli Viitahuhta saavat seurakseen pietarilaisen alttosaksofonistin Ilia Belorukovin sekä Tommi Keräsen ja Christer Nuutisen muodostaman The Medusa Explosions -duon! Heikkisen, Hyvärisen, Viitahuhdan ja Belorukovin yhteinen matka jatkuu tämän jälkeen Venäjän kautta Latviaan ja Viroon.

Ma 4.2.2013
Klo 19-23
Vapaan Taiteen Tila
Katariinankatu 3, 00170 Helsinki

Liput 3 euroa. Taideyliopiston opiskelijoille ilmainen!

_______________________________________________________

Ilpo Heikkinen on nuori, kokeelliseen musiikkiin, installaatioihin sekä esittäviin taiteisiin keskittyvä taiteilija. Omien projektiensa ohella hän työskentelee äänittäjänä ja miksaajana lähinnä punkin, kokeellisen musiikin ja free jazzin parissa. Lisäksi hän kuuluu äänitaidetta ja kokeellista musiikkia luotsaavan Äänen Lumo -yhdistyksen hallitukseen. Heikkinen käsittelee usein taiteessaan äänen fyysisiä ja avaruudellisia ominaisuuksia.
soundcloud.com/ilpoheikkinen

Lauri Hyvärinen soittaa kitaralla spontaania, meluisaa ja kokeilevaa musiikkia. Soitossaan hän yhdistelee sävyjä katkeilevista melodianpätkistä, rähjäisistä klustereista, extended-tekniikoista ja kitarapreparoinneista. Hänen viimeaikaisia projektejaan ovat Horst Quartet (mm. Taneli Viitahuhdan kanssa), Ma-a Trio Jone Takamäen ja Otzir Godot’n kanssa sekä kokeellinen äänirunous-/äänitaideryhmä Linnunlaulupuu.
horstquartet.tumblr.com/
facebook.com/linnunlaulupuu

Saksofonisti Taneli Viitahuhta (ent. Tuominen) on yksi kotimaisen, uuden sukupolven vapaan musiikin tienraivaajista. Hänen bändihistoriastaan voitaneen nostaa esiin mm. Boris Morgana, Mohel ja Hetero Skeleton, sekä soittokavereiden joukosta Chris Corsano, Jack Wright ja Jooklo Duo. Viime aikoina hän on kuitenkin keskittynyt lähinnä Horst Quartetin eriskummalliseen improvisaatioon. Persoonallisesta soundistaan tunnetulla Viitahuhdalla on herkkä tilannetaju sekä hyvin fyysinen lähestyminen soittamiseen.
horstquartet.tumblr.com/

Ilia Belorukov on improvisoidun ja elektroakustiseen musiikin sekä noisen parissa ahkeroiva saksofonisti. Belorukov on suvereeni lähes missä tilanteessa tahansa: soittaessaan eri genrejen muusikoiden kanssa (esim. punkista ja metallista akateemiseen nykymusiikkiin) tai esiintyessään tanssijoiden, maalarien tai näyttelijöiden kanssa. Niinpä hänet tunnetaankin mm. projekteistaan Wozzeck, Wooden Plants sekä Benzolnye Mertvecy. Lisäksi Belorukov pyörittää perustamaansa Intonema -levy-yhtiötä sekä järjestää Venäjällä konsertteja sekä Teni Zvuka -festivaalia.
belorukov.blogspot.com/

Kotimaisten melumiesten kärkijoukkoon lukeutuva Keränen aloitti soolotouhunsa 2004. Värikkääseen ja liukkaaseen harsh noiseen erikoistunut Keränen ahertaa myös Testicle Hazardin, Gentle Evilin ja Les Manures’in riveissä.
keranen.anoema.com/

Christer Nuutinen on tehnyt musiikkia ja muita ääniä 90-luvun alusta asti sekä sooloprojekteissa (Twisted Krister, Silmu, Harmoniüm, Huuhkaja, Street Biz) että yhtyeiden Mallisto ja EXO jäsenenä.
twistedkrister.bandcamp.com/
soundcloud.com/twistedkrister