Home In-between Now

In-between Now

In-Between Now

 

20.–27.5.
Open daily 12–18

 

Vernissage 19.5. 18–21

 

Artists

 

Erkki Huilla
Sini Ilves
Anastasiia Lapteva
Diana Luganski
Olli Valkola
Eva Volmerson
Sofia Vuorenmaa

 

 

Maailmassa olo on jatkuvaa vuorovaikutusta maiseman, luonnonilmiöiden, materiaalien ja muiden olentojen kanssa. Haemme yhteyttä ja etäisyyttä toisiin sanoilla, hiljaisuudella, äänellä, katseella, kosketuksella; uppoutuen, kuunnellen, antaen ja irti päästäen. On kaikenlaisia kummituksia ja muita elämän jälkiä, jotka vaeltavat kaduilla ja tauoissa. On kehon hiljaista, vaikeasti sanallistettavissa olevaa tietoa, joka ohjaa kohtaamaan toisen, ja on toisen taito vastata pelkällä läsnäolollaan.

 

Toisinaan sanoista tuleekin kartta, joka ei vie mihinkään. Sukujuhlissa kaikki katsovat ohi aaveiden, joiden paikallaolo tekee hengittämisestä vaikeampaa. Ikävä on seurausta määrittelemättömästä sinusta, hänestä, siitä, ja sen jättämistä muistijäljistä; kosketuksen ja katseen kaiuista ruumiissa.

 

Jossain tuuli kävelyttää puista veistosta.

 

”In-between Now” on seitsemän kuvataiteen kandiopiskelijan näyttely, jossa pohditaan ilmeisten ja äänellisten todellisuuksien välisiä hiljaisia tiloja sekä eliöiden ja ympäristön välistä vuorovaikutusta. Ajattelun apuvälineinä ja kielinä toimivat muun muassa installaatiot, taidegrafiikka, ääni, maalaus ja valokuva.