Home Jaana Laakkonen – Event Handlers

Jaana Laakkonen – Event Handlers

Avajaiset 25.11. klo 17
Avoinna 26. – 27.11. klo 13-18

Keskustelu 27.11. klo 19
Event Handlers, OOO & AH AI ja AHA
Alustukset: Paavo Järvensivu ja Tarja Pitkänen-Walter, Moderointi Jussi Koitela

Jaana Laakkonen tarkastelee työskentelyssään tapahtumista. Hän lisää, poistaa ja liikuttaa maalia ja katsoo mitä tapahtuu. Jokaisessa teossa on käsillä loputtomasti mahdollisuuksia – haltuun ottaminen on onnellisesti mahdotonta.

Teos on mahdollisuus lähestyä ajattelua ja tapahtumista sellaisessa suoruudessa ja välittömyydessä, joka jätetään usein sivurooliin eri alueisiin kategorisoidussa todellisuudessa ja taidehistoriallisen ajattelun tuottamassa traditiossa. Tosi on niin herkkää ja notkeaa, että sen jaotteleminen totutuin tavoin säästää aikaa ja vaivaa, mutta samalla sulkee maailmasta paljon pois.

Ehkäpä teos sulkee sisäänsä kaiken: maalin, pohjan, ilmanalan, arjen, geopoliittisen tilanteen, kulttuurin… Jos näin on, voiko taidetta kokea modernille tyypillisten dikotomioiden ohi? Voisiko Laakkosen teokset puhutella kiertäen kahtiajaot, kuten ruumis/äly, tunne/tieto, esittävä/abstrakti ja tulla kohdatuiksi enemminkin holistisina kokemuksina?

Näyttelyssä Event Handlers on esillä piirustuksia, jotka ovat olleet osa Laakkosen työskentelyä vuosina 2013 ja 2014. Hän on piirtänyt, rullannut puhdasta paperia esille ja piirtänyt lisää, levittänyt rullia ja arkkeja pitkin kotinsa lattiaa ja katsonut niitä. Jankkaava piirtäminen on keino päästä hetkittäin odotuksia, toiveita ja tottumuksia pidemmälle, lähestyä tapahtumista, joka jää huomaamatta ilman herkkyyttä, niin piirustuksissa kuin maailmassa muutenkin.

Lisätietoa:
jaana.laakkonen@gmail.com
+358505249639

http://jaanalaakkonen.com