Home Klovni? Narri? Sopraano!

Klovni? Narri? Sopraano!

27.3. klo 18.30-19.30

“Klovni? Narri? Sopraano!” on eräänlainen klovniooppera, joka kertoo oopperalaulajan uran sattumuksista improvisaation, klovnerian ja bouffonin keinoin. Esitys ottaa vahvasti kantaa #metoo-liikkeeseen sekä oopperamaailman nurjaan puoleen ja vaiettuihin asioihin. Mikä meitä naurattaa? Mille on vielä lupa nauraa? Missä vaiheessa ja miten koominen muuttuu traagiseksi?

Lavalla seikkailee oopperalaulaja, jonka uran varrella on sattunut ja tapahtunut. Kaikki lavalla nähtävä perustuu laulajilta nimettömällä kaavakkeella kerättyihin tositapahtumiin. Yleisö pääsee kurkistamaan oopperalavan kulissien taakse: millaisia kommentteja laulaja saa kuulla laulutunneilla, koelauluissa, kapellimestareilta ja ohjaajilta tai mitä kaikkea laulajalle saattaa tapahtua puvustamossa ja lavalla.

Ohjelma sisältää W.A. Mozartin aarioita inspiraation lähteinä käyttävää improvisaatiota sekä vapaasti improvisoitua nykymusiikkia.

Tämä esitys on Mia Heikkisen taiteelliseen tohtorintutkimukseen kuuluva toinen jatkotutkintokonsertti, jonka varsinainen esityspäivä on 3.5 Camerata-salissa.
27.3 Vapaan Taiteen Tilassa nähtävä esitys on ensimmäinen kokeilu yleisön edessä.

Esiintyjät:
Mia Heikkinen
Jouni Bäckström
Jacintha Damström
Mikko Helenius, piano ja bandoneon