Home KAUAS

KAUAS

Pe 1.4.2022 klo 19

 

”Hiljaisuus multa kysyy,
kuka olenkaan?
Neljän seinän sisään vastaus katoaa.
Kyl tää on totta, mä pahoin pelkään,
siltä vaikuttaa.
Mut kai mä silti, saan vielä laittaa toivoo tulevaan?”
– Neljä seinää (Santeri Kaipiainen, 2020)

 

Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret sekä kansanmusiikkiyhtye Lapua-Uusi-Guinea yhdistyvät solistinaan Anna Kinnunen! Keväällä 2021 ensimmäistä kertaa toteutettu konsertti saa tänä keväänä uusinnat Hyvinkäällä ja Helsingissä.
Konsertin kappaleet ovat säveltäneet Sabrina Ljungberg ja Santeri Kaipiainen. Kappaleiden sanoitukset ovat suomalaista runoutta kantelettaresta, Eino Leinolta ja Santeri Kaipiaiselta.
Konserttiohjelmisto on koottu molempien yhtyeiden tuotannosta, osin uudelleen sovitettuna. Konsertissa saa kantaesityksensä myös kaksi uutta Sabrina Ljungbergin sävellystä. Kolmiosainen konsertin nimikkoteos “Kauas” on Santeri Kaipiaisen Lapua-Uusi-Guinealle, Sabrina ja Saarten tyttärille sekä Anna Kinnuselle sävelletämä teos, joka kantaesitettiin keväällä 2021. Tänä keväänä teos kuullaan täydellä kokoonpanolla esitettynä, kun Saarten tyttäret nähdään ja kuullaan lavalla lähes täydessä laulajavahvuudessaan.

 

LIPUT 25/17/5 € Holvi-nettikaupasta. Taideyliopiston opiskelijat veloituksetta ovelta. Mikäli istumapaikat ovat täynnä, taideyliopiston opiskelijoille on varattu lattialle matto- ja tyynypaikkoja.

 

Kesto noin 60 min. Ei väliaikaa.

 

Anna Kinnunen – laulu ja viulu
LAPUA-UUSI-GUINEA
Oona Yliperttula – viulu
Jenna Hiipakka – haitari
Santeri Kaipiainen – piano
Aapo Nieminen – kitara
Veli-Matti Silanterä – kontrabasso

 

SABRINA JA SAARTEN TYTTÄRET
Annukka Lyra
Essi Lehto
Elina Rantanen
Emmi Salervo
Johanna Alanko
Jutta-Maija Joelsson
Jenna Korhonen
Maria Leinonen
Päivi Ilkka
Sonja Nyblin
Tanja Samulin

 

ANNA KINNUNEN
Anna Kinnunen (s. 1992) on monipuolinen musiikin ammattilainen: laulaja, viulisti, musiikkikasvattaja ja laulupedagogi. Anna on valovoimainen esiintyjä, ja laulaminen on hänelle tapa kokea, ilmaista ja tuntea. Annan heleä ja koskettava laulu pysäyttää kuulijan musiikin ja tarinoiden äärelle.

 

LAPUA-UUSI-GUINEA
Keväällä 2018 perustettu Lapua-Uusi-Guinea tarttuu pelimanniperinnettä mukaillen kansanmusiikin sävelkieleen ja lainaa siihen jazzin, popin ja maailman eri musiikkikulttuurien ääniaalloilta, pitäen ytimessä kuitenkin pelimannimusiikin kaihon, riehakkuuden, kauneuden ja tanssimisen ilon.

 

SABRINA JA SAARTEN TYTTÄRET
Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tytärten musiikki pohjautuu yhtyeen luotsaajan, Sabrina Ljungbergin Kantelettaren runoihin luomiin sävellyksiin. Vuonna 2015 perustettu, musiikin ammattilaisista ja kokeneista harrastajista koostuva yhtye kehittää itseään määrätietoisesti ja luo omaa musiikkia myös kollektiivisesti. Ikiaikaisiin kansanrunoihin perustuvat laulut kertovat nuoren naisen elämästä – ajasta aikaan kasvukivut ja onnenaiheet ovat samanlaisia.