Home Mental Alaska: Anla Courtis, Olli Aarni, Kiiskinen

Mental Alaska: Anla Courtis, Olli Aarni, Kiiskinen

MENTAL ALASKA
************************************
Live:
ANLA COURTIS (ARG)
OLLI AARNI
KIISKINEN

Vapaan Taiteen Tila, Vilhonvuorenkuja 15-16 Helsinki
Liput: 5e
19:00-22:00
***************************************
ANLA COURTIS

Argentiinalainen Anla Courtis on lähivuosikymmenten kokeellisen musiikin ahkerimpia toimijoita. Parhaiten hänet tunnetaan luultavasti kulttibändi Reynolsin riveistä. Courtisin tuotanto on kuitenkin huomattavan laaja ja monipuolinen, käsittäen pitkälle yli sata julkaisua eri formaateissa. Hänen musiikkinsa on aina leikkisää, kuin universumin naurua.

Courtis on innokas ja avaramielinen kollaboroija ja hänen soittokumppaniensa lista on häkellyttävän pitkä, esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa Pauline Oliveros, The Nihilist Spasm Band, Lee Ranaldo, Damo Suzuki, Masonna, KK Null, Makoto Kawabata, Yoshimi, Sir Richard Bishop, Toshimaru Nakamura, Eddie Prévost, Lasse Marhaug, Mats Gustafsson, Kouhei Matsunaga, Rudolf Eb.Er, Yoshida Tatsuya, Chris Corsano, Günter Müller, John Oswald, Tetuzi Akiyama, Alan Licht…

Courtis vetää myös paljon kokeellisen musiikin workshoppeja. Tämän vierailun yhteydessä hän toteuttaa työpajan kehitysvammaisille yhdessä musiikin erityispalvelukeskus Resonaarin kanssa.

OLLI AARNI

Olli Aarni soittaa kotikutoista elektroakustista musiikkia abstraktimmasta päästä. Hänen musiikissaan äänten sointivärit ovat pääosassa ja mittoihin asettuvat rytmit useimmiten hukassa. Pääosin kollaasitekniikalla luodut äänimaailmat voivat vaihdella upottavasta huminasta kompuroivaan mekastukseen – tai jäädä jonnekin niiden välille haahuilemaan. Aarnin musiikkia on julkaistu Suomessa ja ympäri maailmaa lähinnä kasettiformaatissa noin parinkymmenen nimikkeen verran.

KIISKINEN

Kiiskinen on Avaruksesta, Pylonista ja Keijuista tutun Tero Niskasen sooloprojekti, joka on livenä harvinaista herkkua. Viime aikoina Kiiskistä on kiinnostanut älypuhelimen räplääminen lavalla, VTT:n konsertin konsepti selviää 20.1.