Home Metro 2017

Metro 2017

Metro 2017 on Metro 2033 -kirjan/pelin maailmaan sijoittuva liveroolipeli selviytymisestä ja pelosta ydinpommien putoamisen hetkellä. Peli kestää noin 4h/pelautus ja pelautuksia on viikonlopun aikana 3-4, joista jokaiseen mahtuu 10 pelaajaa.
(Huom! Pelissä tullaan käyttämään voimakkaita äänitehosteita, ja se pelataan osittain pimeässä. Teemojen vuoksi ikäraja on K18.)

Taivas täyttyy harmahtavista pilvistä.
Uutiset kertovat päivä päivältä pahemmista tuhoista, kun ydinaseet pyyhkivät maanpintaa joka puolella maailmaa. Huhut ihmisten pakenemisesta metrotunneleihin saavuttanevat pian Suomenkin, joka on toistaiseksi välttynyt pahimmilta saastepilviltä ja itänaapurinsa
punaiselta napilta. Tämä sota ei tule loppumaan hyvin, se lopettaa maailman ja sivistyksen sellaisena kuin me sen tunnemme.
Eräänä maanantaisena aamuna Espoossa
kymmenen turhautunutta ihmistä seisoo bussipysäkillä Matinkylän valmistumattoman metroaseman vieressä, kun sireenit soivat.
Heidän ei tarvitse miettiä kauaa,
ennen kuin he ryntäävät yhtenä joukkona alas keskeneräiseen tunneliin. Sitten jo räjähtelee.
Kivipölypilvien laskettua he katsovat
ympärilleen: tie maanpinnalle on suljettu. Ainoa reitti on eteenpäin.
Mihin mennä, kun tie vie vain pimeyteen?
Mitä tunneleissa lopulta vaanii? Ja mitä Länsimetro oy:n pomot jättivät kertomatta metron myöhästymisestä?
Tämä ja paljon muuta selviää larpissa
nimeltä ”Metro 2017”.

Tapahtumaan on sen luonteesta johtuen etukäteisilmoittautuminen, joka avataan myöhemmin syksyllä. Valitsemme pelaajat ilmoittautumislomakkeessa esitettyjen kysymysten ja toiveiden perusteella, emme järjestyksessä. Ilmoittautuminen on kuitenkin kaikille avoin, ja pyrimme valikoimaan pelaajat mahdollisimman laajalta eri lähtökohdista. Myös ensikertalaiset ja aloittelijat ovat tervetulleita.

Pelimaksun suuruus ilmoitetaan myöhemmin, ja se kattaa pelipaikan lavastuksen, pelinjohdon ja NPC-pelaajien muonituksen sekä muita liikkuvia kuluja. Taideyliopiston opiskelijoille peli on ilmainen, muille opiskelijoille maksimissaan 5e.

Lisätietoa liveroolipeleistä ylipäänsä saa mm. sivulta larp.fi.
Lisätietoa tästä pelistä pelin kotisivuilta ja Facebook-tapahtumasta myöhemmin.