Home Naoto Yamagishi (JP) + muita.

Naoto Yamagishi (JP) + muita.

Keskiviikko 15.4.2015

ÄÄNEN LUMO ESITTÄÄ:

NAOTO YAMAGISHI (JP) & LAURI HYVÄRINEN + JONE TAKAMÄKI

YLI-TEPSA/KAUKUA feat. TANELI VIITAHUHTA

LOS

Klo 19-22
Vapaan Taiteen Tila, Vilhovuorenkuja 15-16, 00500 Helsinki.

Vapaa pääsy.

****************************************************************

NAOTO YAMAGISHI & LAURI HYVÄRINEN
+ JONE TAKAMÄKI

Naoto Yamagishi (s. 1979) on japanilainen improvisoiva lyömäsoittaja. Yamagishin omaleimainen soittotapa saa rumpujen kalvot ja symbaalit mouruamaan, viheltämään ja laulamaan. Hänen soittonsa on jatkuvasti kekseliästä, yksityiskohtaista ja tarkkaa. Hänen soittokumppaneistaan mainittakoon Tetuzi Akiyama, Heddy Boubaker, Hugues Vincent ja Morishige Yasumune. Yamagishi asuu osan ajasta Saitaman prefektuurissa Tokion lähellä, osan taas Rennesissä, Länsi-Ranskassa.

Lauri Hyvärisen (s. 1986) improvisatorinen kitaransoitto on koloristista ja hyödyntää preparointeja. Hänen musiikkinsa pyrkimyksenä on intensiivinen ja ilmava spontaanius – yhdessä muiden kanssa soittaessa aina holistisuus. Hyvärinen asuu Helsingissä ja on soittanut esimerkiksi Ilia Belorukovin, Jone Takamäen, Alan Wilkinsonin ja Jack Wrightin kanssa sekä esiintynyt muun muassa Japanissa, Ranskassa ja Englannissa.

Jone Takamäki (s. 1955) on helsinkiläinen puhallinsoittaja. Pääsoittimensa saksofonin lisäksi Takamäki on perehtynyt lukuisiin muihin puhaltimiin ympäri maailmaa, kuten japanilaisiin shakuhachiin ja hochikuun sekä persialaiseen ney-huiluun.


www.naotoyamagishi.com
laurihyvarinen.com

YLI-TEPSA/KAUKUA

Jari Kaukua (s. 1975) on jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja, joka on tuttu mm. The Henologists -yhtyeen saksofonistina. Miehen aiemmista yhteyksistä mainittakoon yhtyeet Numinosum, Sefahat ja Sortie. Jarin soitossa on läsnä koko vapaan improvisaation traditio hyvin suoralla ja paljaalla tavalla: tiheät sävelryöpyt elävät rinta rinnan korvia tuulettavan yläsävelistön sekä kuulokyvyn rajoja testaavan hiljaisuuden kanssa.

Hermanni Yli-Tepsalla (s.1979) on kirjava musiikillinen tausta levottomana outsider-jousipelimannina. Kiinnostus vapaaseen improvisaatioon heräsi Jack Wrightin ja Eddie Prévostin työpajoissa vuonna 2007. Hän on sittemmin ollut mukana järjestämässä vapaan musiikin kokoontumisia (SVAMP), ja esiintynyt niin soolona kuin esimerkiksi Horst Quartet-yhtyeessä. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti kontrabasson tutkiskeluun.

Hermanni ja Jari työstävät duoaan melodisen free jazzin (Coleman, Lacy, Dixon, Silva) innoittamana: atonaalista kontrapunktia, hälyääniä ja staattista kerroksellisuutta.

Vapaan Taiteen Tilan konsertissa Vierailijana kuullaan saksofonisti Taneli Viitahuhtaa.

LOS

LOS is a duo of Sergio Castrillón (cello) and James Andean (objects & electronics). The duo is focused primarily on free improvisation, with a constantly changing array of approaches and resources. LOS has performed at venues including Musica Nova, Hundred Years Gallery, Krunan Keikat, Third Space Gallery, and Mini Impro Festival.

http://www.jamesandean.com/