Home ÖVERI

ÖVERI

ÖVERI – kaksi kokeilua kesäkuussa 2024 Helsingissä

 

ÖVERI (work in progress) on esitys, joka muotoutuu aikamme mielettömyydestä. ÖVERI törkkii esityksen kielellä, erityisesti äänen ja liikkeen keinoin, yhteiskuntamme rakenteiden kankeutta, kestämättömiä kulutustottumuksia sekä eriyttävää yksilökeskeisyyttä. ÖVERI kutsuu toisin olemiseen, toisin liikkumiseen ja toisin kuulemiseen. ÖVERI etsii yhteyttä toisiin ja keinoja kiinnittyä ympäröivään. ÖVERI kysyy: ”Paljastuuko normatiivisuutta ja totunnaisuuksia kääntelemällä jotakin yhdistävää, kestävää, mielekästä ja merkityksellistä?”

 

ÖVERIN tekijät ovat tanssitaiteilijat Reettaleena Rauhala ja Marja Rautakorpi sekä esitys- ja teatteritaiteilija Ville Sarimaa. ÖVERIN taustalla vaikuttaa Rauhalan, Rautakorven ja Sarimaan alkuvuodesta perustama yhdistys Soft Rebellion ry.

 

ÖVERIN kaksi ensimmäistä yleisölle avointa kokeilua tapahtuvat kesäkuussa 2024 Vapaan Taiteen Tilassa Helsingissä. Silloin ÖVERIIN pääsee tutustumaan työpajan ja iltaman muodoissa. Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät alta.

 

la 1.6.2024: ÖVERI-työpaja

 

ÖVERI-työpaja kutsuu osallistujat kokeellisen taiteellisen toiminnan äärelle. Työpajassa ÖVERIÄ ajatellaan yhdessä ja tunnustellaan sen eri ilmenemismuotoja äänen ja liikkeen keinoin. Työpajassa hyödynnetään tilassa olevaa materiaalia. Työpajaa fasilitoivat ÖVERI-esityksen tekijät ja taidepedagogiikan ammattilaiset Rauhala, Rautakorpi ja Sarimaa. Työpaja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

 

Ilmoittautumiset pe 31.5. mennessä sähköpostitse: reettaleenarauhala@gmail.com

Lisätiedot osallistumisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Aika: la 1.6.2024 klo 16–18

Kesto: 2t

Paikka: Vapaan Taiteen Tila, Vilhonvuorenkuja 15-16, 00500 Helsinki.

Liput: 0–1000€ (pay what you want). Maksu paikan päällä, käteinen tai MobilePay.

Ikäsuositus: 15 +

 

Tapahtumassa kerätyt varat käytetään Soft Rebellion ry:n toiminnan tukemiseen.

 

ti 4.6.2024: ÖVERI-iltama

 

ÖVERI-iltama on esityksellinen tapahtuma, joka kutsuu havainnoimaan, aistimaan ja pohtimaan ÖVERIÄ itsessä, ympäröivässä ja siinä välissä. Iltama on käynnissä kolme tuntia. Tilassa voi käydä ja oleilla haluamansa ajan. Iltama ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

 

Aika: ti 4.6.2024 alkaen klo 18–21

Kesto: 3t

Paikka: Vapaan Taiteen Tila, Vilhonvuorenkuja 15-16, 00500 Helsinki.

Liput: 0–1000€ (pay what you want). Maksu paikan päällä, käteinen tai MobilePay.

Ikäsuositus: 15 +

 

Tapahtumassa kerätyt varat käytetään Soft Rebellion ry:n toiminnan tukemiseen.