Home Sabrina ja Saarten tyttäret: Kantelettaren joulutarina

Sabrina ja Saarten tyttäret: Kantelettaren joulutarina

Astu sisään joulutarinaan, jollaista et ole ennen kuullut!

Kantelettaren jouluruno on suomalaisten oma joulukertomus, joka kirjattiin muistiin 1800-luvulla. Se ehti jo miltei unohtua, mutta nyt laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret puhaltaa tarinan uudelleen eloon. Yhtye on säveltänyt runot yhteisvoimin draamalliseksi konsertiksi. Tuloksena on huima ja mystinen seikkailu täynnä joulun tunnelmaa.

Kantelettaren joulukertomus alkaa, kun pahaa-aavistamaton Marjatta syö metsästä löytämänsä houkuttelevan puolukan. Tarina kuljettaa kuulijat metsän halki Ruman Ruotuksen tupaan, kipuvuorelle, huorien synnytyspaikkana toimivaan hevostalliin ja lopulta joulun ihmeen äärelle. Yhteisönsä hylkäämä nuori nainen löytää vaikeuksien kautta voimansa.

Konsertti kantaesitettiin jouluna 2017, ja se saavutti suuren suosion. Tänä vuonna kertomus saa jälleen uusia ulottuvuuksia! Kantelettaren joulutarina on raikas ja mielenkiintoinen vaihtoehto perinteisten joulukonserttien runsauteen. Konsertissa esiintyvät myös tanssijat Isabella Mansnerus, Johan Högsten ja Sanna Hoang.

Sabrina ja Saarten tyttäret: Kantelettaren joulutarina
Lauantaina 15.12. kello 15 ja 18
Vapaan taiteen tila, Vilhonvuorenkuja 15-16, Helsinki

Liput 20 / 15 / 5 € (normaalilippu / muut alennusryhmät / opiskelijat. Konsertti on maksuton Taideyliopiston opiskelijoille.)

Liput käteisellä ovelta tai etukäteen Holvi-lippukaupasta: https://holvi.com/shop/saartentyttaret/section/kantelettaren-joulutarina-vapaan-taiteen-tila-1512/

Konsertti esitetään myös Lahdessa ja Vantaalla – katso tapahtumatiedot: https://www.facebook.com/saartentyttaret/
Lisää tietoa yhtyeestä: https://www.saartentyttaret.com/

Teoksen toteuttamista on tukenut Karjalan Sivistysseura.

Tapahtuma Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/2319261881480986/