Home VIII LAL LAL LAL FESTIVAL / MENTAL ALASKA 15v

VIII LAL LAL LAL FESTIVAL / MENTAL ALASKA 15v

VIII LAL LAL LAL FESTIVAL / MENTAL ALASKA 15v
**************************************************
Live:
AARON DILLOWAY (USA)
JUKKA HAUTAMÄKI
LENTOLISKOT
MATOMERI
GUNK
+ Levymusiikkia

Vapaan Taiteen Tila
Katariinankatu 3, Helsinki
Lauantaina 29.3.
klo 20 alkaen
Liput 10/8e

***************************************************

Vuoden 2014 Lal Lal Lal-festivaaleilla Mental Alaska juhlistaa toukokuussa 1999 alkanutta 15-vuotista taivaltaan! Kunniavieraaksi saapuu yhdysvaltalainen AARON DILLOWAY. Lisäksi menossa mukana armottoman laadukas ja monipuolinen valikoima kotimaista äänitaidetta! Maaliskuun viimeinen viikonloppu on samalla myös Vapaan Taiteen Tilan Katariinankadun tilojen viimeinen. Hieno vuosi onkin asiaankuuluvaa laittaa pakettiin kunnon juhlilla!

AARON DILLOWAY (USA)

Aaron Dilloway on amerikkalainen säveltäjä ja improvisoiva muusikko, jonka työskentely keskittyy 8-raitanauhurin ympärille: hän manipuloi nauhoja vastustamattoman mukaansatempaavalla tavalla ja yhdistelee niiden materiaalia ihmisääneen, syntetisaattoreihin ja erilaisiin orgaanisiin sekä elektronisiin äänilähteisiin. Monet tuntevat Dillowayn Wolf Eyes -yhtyeen perustajajäsenenä (1998–2005) sekä Hanson Records -levymerkin ja -levykaupan vetäjänä. Vuonna 2012 ilmestynyt Modern Jester -LP oli huikea sukellus Dillowayn auraalisen universumin moneen nurkkaan – kyseessä on ainutlaatuisen raaka, tarkka ja hypnoottinen levy –, ja uudempien äänitteiden myötä vedet ovat vain avartuneet.
(Teksti: Himera)

JUKKA HAUTAMÄKI

Mediataiteilija Jukka Hautamäki (s. 1971) asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lontoossa. Hautamäki käyttää lähteinään mm. löydettyjä materiaalieja, elektroniikkaa, ääntä ja videokuvaa. Hautamäen liveperformanssit ovat mikrotason tutkimusmatkoja elektroniseen ääneen. Livesetti rakentuu DIY-soittimista, joita hän manipuloi reaaliaikaisesti komponentteja vaihtaen ja uudelleenkytkemällä elektroniikkapiirejä. Performanssin ja äänen välisellä suhteella on merkittävä rooli esityksissä.
Hautamäki ei sävellä ja hyvin harvoin äänittää tai julkaisee musiikkiaan. Äänitaiteellisen työskentelyn painopiste on live-esityksissä ja työpajoissa. Äänitaide merkitsee hänelle ennen kaikkea suhdetta aikaan. Livesetin elektroniikalla ja kaapeloinnilla on myös esteettisiä ja konseptuaalisia arvoja.

http://jukkahautamaki.com/other

GUNK

Gunk on helsinkiläinen kvartetti, joka kuvailee musiikkiaan mm. laavamaisesti eteneväksi. Toista levyään ”Bird/Less” viimeistelevä yhtye soittaa Vapaan Taiteen Tilassa metelipainotteisemman keikan.

http://gunkstructures.blogspot.fi/

MATOMERI

Tamperelainen Matomeri on kymmenisen vuotta äärimmäisen ahkerasti yhdessä soittanut, julkisuudessa matalaa profiilia pitänyt ryhmä. Ydintrion kommunikointi alkaa olla sen verran huikealla tasolla, että heidän keikkansa ovat olleet helposti viime vuosien riemastuttavimpien joukossa. Jos johonkin pitää verrata, niin Matomeri voisi olla vaikkapa Suomen Nihilist Spasm Band.

http://matomeri.bandcamp.com/
http://www.bandmine.com/matomeri
http://freemusicarchive.org/music/Matomeri

LENTOLISKOT

Eteeristä syntetisaattoripoppia soittava Lentoliskot on nimensäkin puolesta eräänlainen kumarrus legendaarisen Flying Lizardsin suuntaan. Lal Lal Lal-festarien keikka on sikäli historiallinen, että kyseessä on Lentoliskojen ensimmäinen julkinen esiintyminen! Lentoliskojen kokoonpanon muodostavat Elina Lappalainen ja Samuli Kytö (Toblerones, Varropas, Marjatta).

http://lentoliskot.bandcamp.com/