Home MENTAL ALASKA SUMMER JAZZ

MENTAL ALASKA SUMMER JAZZ

MENTAL ALASKA SUMMER JAZZ
************************************************
Live:
CHRIS CORSANO (USA)
METTE RASMUSSEN (DK)
(2 x soolo + duo)

Keskiviikko 8.7. klo 19-22
Vapaan Taiteen Tila
Vilhovuorenkuja 16, Helsinki

Liput: 7e / Taideyliopistolaisille vapaa pääsy

************************************************
Mental Alaskan heinäkuisessa kesäjazzkonsertissa juhlistetaan Albert Aylerin syntymäpäivän lisäksi Chris Corsanon Suomen-vierailujen 10-vuotismerkkipaalua.

Rumpali Chris Corsano laskeutui Suomeen sinisessä asussaan ensimmäisen kerran kesällä 2005. Kotimainen Tyyfus-levy-yhtiö oli juuri julkaissut saksofonisti Paul Flahertyn ja Corsanon nykyisin kulttimaineeseen nousseen duon levyn Steel Sleet. Corsano takoi jo ensivierailullaan itsensä vahvasti suomalaisen yleisön mieliin. Kuluneiden kymmenen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua todella paljon, Corsanon sitoutuminen musiikkiinsa ja säästelemätön energia ovat nostaneet miehen free jazzin ja kokeellisen musiikin kärkikastiin. “Rumpalivirtuoosi” on tavallaan oiva kuvaus miehen työstä, mutta terminä tämä tuntuu Corsanon kohdalla kuitenkin jotenkin liian kylmältä ja riittämättömältä.

Corsano on vieraillut Suomessa ilahduttavan usein, mm. Evan Parkerin ja Mick Flowerin kanssa. Kymmenvuotisjuhlavisiitilleen Corsano saapuu tanskalaisen saksofonisti Mette Rasmussenin kanssa. Kaksikko on kiertänyt maailmaa viime vuosina intensiivisesti, työstäen yhteissoittoaan yhä saumattomammaksi. Rasmussenin alttofoni soi uskomattoman kirkkaasti, hänen soittonsa siirtyy kuin huomaamatta vapaista skaaloista villeihinkin ääniseikkailuihin ja takaisin. Corsanolle Rasmussen onkin hieno pari. Duon musiikki lipuu vaivattomasti tilasta toiseen, ryminästä meditatiivisiin suvantoihin, hakien loputtomasti uusia suuntia. Vaikka duon musiikki on hyvin vahvasti kiinni tässä hetkessä, voi Rasmussenin soitossa hetkittäin kuulla ripauksia vaikkapa Marion Brownin kaltaisten saksofonistilegendojen vapaasta jazzista.

Corsanon ja Rasmussenin heinäkuun konsertit on toteutettu useiden kotimaisten toimijoiden yhteistyönä. Voimansa ovat juhlan kunniaksi yhdistäneet Muuta Musaa, Mental Alaska, Häiriöjatsit, Validi Karkia-klubi sekä Ämy ry.