Home STAR TURBINE (Tanska/Norja) Helsingissä!

STAR TURBINE (Tanska/Norja) Helsingissä!

Tanskalais-norjalainen Star Turbine aloittaa Baltian-kiertueensa Helsingistä 25.3.2013, jolloin duo esiintyy Vapaan Taiteen Tilassa kaksi kertaa, maanantaina 25.3. ja tiistaina 26.3. paikallisten surisijoiden komppaamana.

Norjalaisen Sindre Bjergan sekä tanskalaisen Claus Poulsenin muodostaman duon musiikki liikkuu ambient- ja drone-musiikin rajapinnoilla, luoden äänimaailmansa käyttämällä monipuolisesti hyväkseen elektroniikkaa sekä erilaisia preparoituja objekteja. Star Turbine on julkaissut neljä albumia ja on aiemmin kiertänyt mm. Saksassa, Tanskassa sekä Britanniassa.

Maanantain kolmen soolon konsertti-iltaa lämmittelee Ilpo Heikkinen, josta on viime aikoina tullut erittäin aktiivinen tekijä kokeellisen musiikin, äänitaiteen ja esitystaiteen saralla. Ajoittaisten sooloesiintymisten lisäksi hän on tuttu myös mm. GUNK-kollektiivista sekä monista kollaboraatioistaan. Tiistaina Star Turbinen kanssa esiintyy kenties paremmin ulkomailla kuin Suomessa tunnettu Olli Aarni, jonka kollaasimaisia ambient-maisemia ovat julkaisseet alan tunnetut levy-yhtiöt kuten Preservation, Under The Spire, Hooker Vision ja Jozik.

Maanantai 25.3.2013: 3 soolokonserttia!
SINDRE BJERGA (NOR) (soolo)
CLAUS POULSEN (DEN) (soolo)
ILPO HEIKKINEN (FIN) (soolo)

Konsertti-ilta alkaa klo 20.30. Ilmainen sisäänpääsy.

Tiistai 26.3.2013:
STAR TURBINE (NOR/DEN)
OLLI AARNI

Konsertti-ilta alkaa klo 20.30. Ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoja:
http://starturbine.wordpress.com
http://starturbine.bandcamp.com

http://o-a.tumblr.com/