Home Inka Bell: 1+1≈2

Inka Bell: 1+1≈2

Inka Bell: 1+1≈2

Joskus teoksista paljastuu prosessin aikana jokin odottamaton ulottuvuus, joka ei seuraa logiikkaa tai aiemmin oppimaani. 1+1≈2-teossarjan kaksikymmentäseitsemän pienikokoista paperiveistosta ovat syntyneet uteliaisuudesta tutkia miten erilaiset värit ja muodot näyttäytyvät yhdessä valitsemani materiaalin (paperin) ja tekniikan (laserleikkauksen) kanssa. Ja sitä, millä tavoin pienetkin muuttujat ja sattumukset vaikuttavat teosten olemukseen.
Huomasin, että kahta värillistä paperia yhdistämällä ei syntynytkään aina väriopin mukaista kolmatta väriä, sillä laserleikkurin polttava säde toi prosessiin yhden muuttujan lisää. Minua kiehtoivat visuaaliset efektit, joita syntyi eri tasoihin määriteltyjen, toisistaan poikkeavien paperielementtien kohdatessa. Pyöreitä kulmia käyttäessäni teosten sisälle ikään kuin näkee, kun taas teräviä kulmia käyttäessäni katse pysähtyy pintaan.
Teokset syntyivät kesällä 2020 päästyäni takaisin työhuoneelle kolmen kuukauden pandemiasulun jälkeen. Työstin teoksia yhtäaikaisesti syksyyn 2020 siirtyneen Kuvan Kevät -lopputyönäyttelyn ja HAM-galleriassa syksyllä 2020 avautuneen yksityisnäyttelyn teosten kanssa, jolloin työt ruokkivat toisiaan. Työskentely oli impulsiivista ja intensiivistä – en pystynyt lopettamaan ennen kuin sain teoskokonaisuuden valmiiksi.

Instagram: @inkabell